ExpressRoute til Azure - kræver dine cloud-løsninger en digital motorvej?

Det er nemt at bygge en ny server i Microsoft Azure, og der kan være fordele ved at begynde at bruge Office 365 frem for en dedikeret Exchange server. Men jo flere af dine centrale platforme og applikationer du placerer i Azure, jo mere afhængig bliver du af hurtig, sikker og stabil forbindelse fra dine brugere til de store, internationale datacentre. Det er her en ExpressRoute kommer ind i billedet.

En internetforbindelse bliver påvirket af, hvor mange der bruger den, og med en VPN kan du kun trække en begrænset hastighed. Derfor kigger flere på at sikre sig direkte, hurtig og privat adgang til cloud-platforme som Azure via en ExpressRoute forbindelse.

"Det handler meget om de forbindelser, du har, og hvilke Microsoft-services, du gerne vil bruge. Man kan godt have mange medarbejdere på Office 365 uden at behøve ExpressRoute. Omvendt kan du være en mindre virksomhed med meget serverudstyr både hjemme og i Azure, der skaber behov for ekstrem stabilitet i den data, der skal flyde frem og tilbage. Der kan Microsoft ExpressRoute sammen med Itadel Cloud Access være løsningen," forklarer Jesper Bøgholm, der er cloud-konsulent hos Itadel.

Direkte adgang til Azure via ExpressRoute fjerner flaskehalse

Med ExpressRoute får du en dedikeret forbindelse direkte til Azure, fra din egen lokation, datacenter eller it-driftspartner. Det giver højere sikkerhed i transporten af data, fordi det foregår uden om det offentlige internet. Hvis du allerede har flere lokationer, der er forbundet via MPLS, så slår en enkelt ExpressRoute-forbindelse igennem på alle lokationer med det samme. Det garanterer stabil hastighed og lave svartider til glæde for dine brugere.

"Azure VPN er begrænset til 200 Mbit, mens ExpressRoute kan gå helt op til 10 Gbit. Samtidig kan den effektive båndbredde på VPN svinge meget, men med ExpressRoute får du en forbindelse med større og garanteret båndbredde. Hvis du for eksempel har flyttet nogle applikationer, der kræver meget båndbredde, ud i Azure, kan du opleve, at de er langsomme at arbejde med for brugerne. Så kan du fjerne flaskehalse, forbedre stabiliteten og tage presset af din almindelige internetforbindelse med ExpressRoute," forklarer Jesper Bøgholm.

Det er svært at finde den rigtige vej

Selvom behovet for at få en hurtig og sikker forbindelse til de globale cloududbydere vokser, så er det ikke bare et spørgsmål om at sætte en forbindelse op. Der er mange ting, du skal overveje, inden du etablerer en fysisk forbindelse fra datacenteret til ExpressRoute.

"Konkret skal du have målt på dit behov, så du ved, om ExpressRoute er det rigtige. Og hvis du allerede har 1 Gbit internetforbindelse og vil udvide med yderligere 1 Gbit ExpressRoute, så skal du være sikker på, at det fysiske udstyr kan håndtere hastighederne. Hvis du flytter nogle af dine primære services til Azure, skal du også overveje redundans. Og så skal du bestemme, hvordan båndbredden i din ExpressRoute skal fordeles mellem de forskellige services, Microsoft tilbyder i Azure. Rådgivning af den karakter har været en øjenåbner for flere af de virksomheder, vi har hjulpet," siger Jesper Bøgholm, der har rådgivet flere større virksomheder om deres muligheder for at etablere nye services i Azure.

Få en Cloud Assessment workshop

Skriv en kommentar

Læs flere artikler