Mangel på specialister bremser digitaliseringen og væksten i din forretning

22-05-2018


Danske topledere vil gerne ansætte digitale specialister, der kan løfte forretningen. Men de specialister er svære at få fat på. Det betyder at adgangen til talent ligger helt i top som den største forretningsmæssige bekymring og på linje med ’cyber security risks’ hos de danske topledere.

Det viser PwC’s CEO Survey 2018, der afslører, at hele 85 % af de danske topledere er bekymrede for adgangen til talent i 2018.

-    Syv ud af 10 topledere svarer desuden, at de har svært ved at finde talenter med digitale færdigheder, og det kan blive en væsentlig barriere for digitaliseringen og dermed også væksten, siger Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC, i forbindelse med publicering af undersøgelsen.

Når danske virksomheder har svært ved at forløse det digitaliseringspotentiale, der skal løfte forretningen, rammer det bundlinjen. Rekruttering, fastholdelse og udvikling af digitale talenter er dyrt og besværligt. At lave det rigtige match mellem forretnings- og it-strategi er ligeså svært. Derfor kan det være en fordel at alliere sig med partnere, der kan sætte fart på begge dele.

-    Din forretning bliver mere og mere digital. Det er der ingen vej uden om. Men hvordan slår det igennem i din industri? Det kan du måske ikke helt se konsekvensen af endnu, og derfor bliver det afgørende, at du kan trække på mange forskellige it-specialister, når du skal bruge dem, uden at drukne i rekruttering. Med det rigtige partnerskab får du både sparring om den rigtige strategi for fremtiden og et beredskab, der holder hånden under forretningen, forklarer Kim Bahir Andersen, der er Technical Director i Itadel.

Skyd genvej til effektiv digital transformation

Samtidig svarer hele 75 % af de danske topledere i PwC’s 2018 undersøgelse, at de ser de største forretningsmæssige forandringer i ’virksomheders grundlæggende teknologier i forhold til produktion og service’ i de kommende fem år.

Transformation af forretningens grundlæggende teknologier stiller store krav til den strategi, der skal drive forretningen fremad. Også på it-området. Der viser sig konstant nye muligheder og platforme, der kan løfte forretningen ud af gamle datacentre og forældede applikationer. Men det er afgørende at kende mulighederne, fordele og ulemper for at kunne træffe de rigtige valg.

-    Hvis du skal lykkes med at effektivisere din virksomhed, og nå mere med de samme ressourcer, må din it ikke stå i vejen. Den skal være din løftestang. Det er slut med at binde sig til én platform i lang tid, for det kan forretningen ikke leve med. Der skal være mulighed for at skalere, tilpasse og skifte hest undervejs, når det giver dig fordele, og det er præcis det vores hybrid it-koncept handler om; at du altid får den rigtige it-løsning til forretningens krav, siger Kim Bahir Andersen.

I PwC’s 21st CEO Survey blev der gennemført 1.293 interviews i 85 lande i løbet af det sidste kvartal af 2017. CEO Survey er verdens førende og mest omfattende toplederundersøgelse.