Kan I sende sikre mails?

25-10-2018

Der er skærpede krav på vej fra Datatilsynet. I kølvandet på GDPR udvider Datatilsynet kravene til private virksomheders håndtering af fortrolige og personfølsomme oplysninger. 

Offentlige myndigheder har igennem flere år været pålagt at kryptere e-mails med personlige oplysninger, men nu er turen også kommet til de private virksomheder.

Tidligere har det blot været en anbefaling, at private virksomheder krypterer borgernes personfølsomme oplysninger. Men fra 1. januar 2019 bliver Datatilsynets anbefaling ændret til et ufravigeligt krav, der omfatter både store og små virksomheder samt organisationer.

Efter nytår vil Datatilsynet derfor kunne straffe jeres virksomhed med påbud, forbud eller bøder, hvis ikke I kan dokumentere, at I i passende grad har beskyttet borgernes personfølsomme oplysninger.

Fremadrettet bliver det derfor afgørende at sikre, at indholdet i en e-mail først kan blive afkodet, når den rette modtager åbner den. Som virksomhed vil I få behov for:
  • Beskyttelse af personfølsomme data under transport
  • Mulighed for at håndtere fx “retten til at blive glemt”
  • Dokumentation af hvem, der har afsendt e-mail og validering af indholdet
  • Mulighed for leverance af digital post til e-boks, virk.dk, borger.dk

Kom hele vejen rundt om mailsikkerheden

Vi kan hjælpe jer godt i gang på en workshop, hvor vi tager udgangspunkt i lovgivningen og de nye krav, der kommer til at gælde pr. 1. januar 2019. I vil blive præsenteret for løsningsmuligheder, der vil passe til jeres it-setup. Hvis I har behov for det, kan vi også sørge for grundopsætningen af den sikre e-mailløsning.

Her vil vi ikke bare kunne stå for opsætningen på de krypteringsløsninger, som vi selv leverer, men også håndtere andre løsninger, som kunne være relevante for jer. Vores service hedder MailProtect.

 

Mere om MailProtect

 

Få styr på mailsikkerheden - kontakt os nu

Det er snart 1. januar, så hvis I ikke allerede er gået i gang med at få styr på mailsikkerheden, er det en god idé at komme i gang nu. Kontakt os, så hjælper vi jer. 

Vil du høre mere?