79 dage til Windows 7 udgår og åbner en bagdør i din it-sikkerhed


Den største sårbarhed i din it-infrastruktur er i forvejen dine brugere. Og det sikkerhedshul bliver kun endnu større om mindre end tre måneder, når Microsoft Windows 7 løber ud af support. For så står bagdøren for alvor åben for hackere til at kompromittere din forretnings sikkerhed gennem brugenes desktops.

Her er dine muligheder for at komme truslen i forkøbet.

Det er 10 år siden Microsoft lancerede Windows 7. Og cirka en tredjedel af alle Windows-baserede computere anvender stadig styresystemet fra 2009. Men nu er det også slut, for platformen løber ud af support i begyndelsen af 2020. Og selvom det ikke betyder, at dine computere holder op med at virke fra den ene dag til den anden, så betyder det en hel del for din virksomheds generelle sikkerhedsniveau. 

For når supporten på Windows 7 udløber, så kommer der heller ikke flere opdateringer fra Microsoft, som kan lappe de nye huller, der fortsat opstår.

- Præcis derfor sidder der lige nu en masse hackere og venter på chancen for at udnytte kendte sårbarheder, for at få adgang til dit netværk og dine værdifulde data. Sandsynligvis har de allerede fundet nye sårbarheder, men venter bare til januar med at udnytte dem, for så er der ingen hjælp at hente fra Microsoft. Vi så nøjagtig det samme da Windows XP supporten udløb i 2014. De angreb, der kom dengang, rydder man stadig op efter i det engelske sundhedsvæsen, der blev rigtig alvorligt ramt, fortæller Søren Reinertsen, der er Product Manager hos Itadel. 

Hvad betyder forældede Windows-udgaver for din forretning? 

Det er ikke bare sikkerhedsopdateringerne, der holder op med at komme til Windows 7 i begyndelsen af januar 2020. Microsoft dropper den tekniske support og der kommer heller ikke flere funktionelle opdateringer. Ud over sikkerhedsrisikoen betyder det, at du kan risikere at dine Windows-baserede apps holder op med at fungerer som de plejer, og potentielt bremser dine brugeres arbejde.

- Når Windows 7 udgår, risikerer du, at der sker det samme med de applikationer dine brugere er afhængige af. Softwarefirmaer fokuserer ikke på at udvikle og optimere applikationer til en udgået og forældet platform, som Windows 7 bliver. Samtidig bliver det svært at finde nye computere når de skal skiftes ud, for du kan slet ikke få Windows 7 til at køre ordentligt på nye maskiner. Det betyder i værste fald, at dine specialister bliver forhindret i at passe deres arbejde, forklarer Dennis Mathiesen, der er Product Manager hos Itadel.  

Her er dine mest oplagte muligheder

Du har heldigvis mange muligheder for at imødekomme den udfordring, når den viser sig i begyndelsen af januar. Uanset om den bedste løsning til din forretning er helt nye computere, opgradering til Windows 10, eller virtualisering af Windows 7 applikationerne, så kræver det både en plan og de nødvendige ressourcer at komme i mål til tiden.

- Den mest oplagte løsning er at opgradere alle arbejdsstationerne til Windows 10, selvom logistikken i det er noget omfattende. Det lægger stort pres på it-supporten, og kræver en del koordinering, men det kan godt være den rigtige løsning, hvis du ikke hænger fast i Windows 7-baserede applikationer. Det kan også være det giver mening at kigge på din licensmodel, og overgå til Microsoft 365, for at mindske problemer med opgraderinger mellem versioner i fremtiden. Den opgave er helt klart noget vores specialister og supportere kan hjælpe med, forklarer Dennis Mathiesen. 

Måske er din forretning afhængig af Windows 7-baserede applikationer, der gør det lidt svært bare at opgradere alle brugere til Windows 10, hvor de applikationer holder op med at fungere

Men det behøver ikke være en begrænsning. For det kan lade sig gøre at levere enten hele Windows-skrivebordet eller udvalgte Windows 7 applikationer virtuelt, så de gamle applikationer kan køre sikkert videre på en Windows 10 computer.

- Det vigtigste er at sikre slutbrugernes har en solid og stabil platform til deres arbejde. Det er Windows 7 ikke længere, men det er Windows 10. Vi kan levere hele Windows-oplevelsen virtuelt, men vi kan for eksempel også lægge de gamle Windows 7 applikationer ind i en cloudløsning, og levere dem virtuelt til dine brugeres Windows 10 computere. På den måde får I det bedste fra begge verdener, samtidig med at I sikrer virksomhedens infrastruktur, på en overskuelig og effektiv måde. Og så kan I nå i mål inden den manglende support fra Microsoft giver jer et alvorligt sikkerhedsproblem, forklarer Søren Reinertsen. 

 

 Læs mere om vores muligheder for at hjælpe dig med Cloud Desktop ydelser eller End User it-services.

Skriv en kommentar

Læs flere artikler

19-02-2019
Lift and shift til Public Cloud er (stadig) ikke nemt
Microsoft, Cloud, Hybrid Cloud, Google, AWS
Der er ret stor forskel på de forskellige globale cloud udbydere. Både i forhold til de services de tilbyder, ...
Læs mere
06-02-2019
One-size-fits-none: Din forretning kan ikke nøjes med én cloud
Microsoft, Cloud, Hybrid Cloud, Google, AWS
Hvis du skal vælge den bedste platform til hvert af dine forretningssystemer, kan du ikke løse opgaven ved bar ...
Læs mere