TV 2 Play

Med en streamingløsning hos Itadel undgår TV 2 flaskehalse, når de populære programmer bliver streamet på TV 2 Play.

  TV 2's videotjeneste Play er inden for det sidste år blevet opgraderet, dels for at følge med efterspørgslen, dels for at kunne skifte til Microsofts nyeste streaming-teknologi til online-distribution af video.

  Øget efterspørgsel - ny teknologi

  - Vores streaming har hidtil kørt på et shared setup hos Itadel, hvor vi kørte med shared storage - og på nogle gamle styresystemer. For at følge med efterspørgslen og for at kunne skifte til Microsofts nyeste streaming-teknologi, havde vi et ønske om at skifte til Silverlight som afspiller, og det krævede en opgradering af vores styresystemer, fortæller Magnus Rask Detlif, der er chef for on demand-teknologi og udvikling hos TV 2.

  Kapacitetsmæssige udfordringer

  Kapacitetsmæssigt havde TV 2 Play således en udfordring. De lå tæt på loftet for båndbredde og måtte derfor være forsigtige med at reklamere for Play på TV.

  - Lige inden vi opgraderede, fik vi I/O-problemer på det gamle system, når vi f.eks. havde snigpremiere på serier som Lærkevej. Så vi skulle helt klart have opdateret vores båndbredde, og samtidig havde vi brug for at modernisere og opskalere vores setup til at kunne håndtere flere brugere og nye streaming-teknologier, konstaterer Magnus Rask Detlif.

  Opgraderet platform

  Platformen bag Play er gennem det seneste år blevet opgraderet, så der nu ligger ny hardware bag. Det hele er i dag centreret omkring Microsofts Silverlight-platform.

  - Skiftet gik faktisk rigtig godt. Vi skiftede først live-streamingen, og efter et par dage skiftede vi også video on demand-delen. Vi havde overført alt indhold, så vi selv kunne teste det. Det betød, at vi kun skulle ændre links på selve portalen, beretter Magnus Rask Detlif, der giver andre i samme situation følgende gode råd med på vejen:

  - Det er gået gnidningsfrit i forhold til, at det er et projekt i den størrelsesorden. Men find en god leverandør. Vi har haft mange års samarbejde med Itadel, og de folk, der var involverede, var også en del af vores gamle løsning, så det har helt sikkert været en medvirkende faktor, vurderer han.

  TV 2 Play kører nu med managed hosting hos Itadel. Itadel har designet infrastrukturen med forskellige servere på forskellige niveauer.

  Om TV 2 Play

  TV 2 Play er TV 2's internetbaserede videotjeneste, hvor brugerne har adgang til et omfattende arkiv med tv-serier og udsendelser, som kan ses on demand. Derudover er der også mulighed for at streame live-tv.