Gør-det-selv er kun en god idé ...

23-04-2020

... hvis man rent faktisk har kompetencerne 

Flere og flere virksomheder vælger en cloud-first strategi, men forstår ikke helt, hvad det kræver at gennemføre sådan en strategi. Andre er nået frem til, at en hybrid cloud strategi må være løsningen. Men uanset hvilken vej, man vælger, så er det en god idé at turde mærke efter i maven, om man er klar til en gør-det-selv indsats, eller om man kan sove bedre om natten, hvis man lader eksperterne klare opgaven.

End-to-end skaber kontinuitet og overblik 
Det er præcis på den baggrund, at Cloud Teams og Itadel, har valgt at rykke tættere sammen i bussen for at kunne hjælpe danske virksomheder med at manøvrere i en kompleks, cloudbaseret verden. Og der er ingen tvivl om, at behovet er der. Flere og flere virksomheder banker nemlig på døren hos Cloud Teams og Itadel, fordi de behøver hjælp. Senest var det BPW FINANS DK (pressemeddelelse), der besluttede sig for at trække på kompetencerne og kapaciteten hos makkerparret, der sammen kan tilbyde et end-to-end koncept inden for rådgivning, migrering, drift og support af public cloud og hybrid cloud miljøer.


”Det er helt afgørende at komme rigtigt fra start og træffe de kloge valg, så man undgår faldgruberne og høster gevinsterne. Sammen med Itadel kan vi hjælpe kunderne igennem alle faserne. Lige fra den tidlige rådgivning og videre til migrering, implementering, drift, overvågning og support af løsningerne. Det skaber kontinuitet og overblik,” forklarer Anders Bader Søjdis, CEO i Cloud Teams.

Skyen styrer ikke sig selv
“Mange virksomheder oplever, at de ikke bare kan lægge systemer ud i skyen, og så kører tingene efter en snor. Nogle har måske troet, at øget effektivitet automatisk også fører til en simplere drift, men sådan hænger det sjældent sammen. Skyen styrer ikke sig selv. Public clouds som Microsoft Azure eller AWS leverer rå infrastruktur uden essentielle services som overvågning, 24/7 service desk og så videre. Det er noget, virksomheden selv skal håndtere. Men det er absolut ikke alle virksomheder, der har ressourcerne og kompetencerne til at klare de opgaver,” siger Jess Julin Ibsen, CEO i Itadel, og fortsætter:

”De fleste virksomheder skal formentlig også håndtere forskellige former for cloud, private såvel som public, hvilket byder på sine egne udfordringer. Ud fra et infrastruktursynspunkt er det ofte fornuftigt at vælge en kombination af public og private. Der er nogle aktiviteter, det giver mening at lægge i public cloud, mens andre hører hjemme på virksomhedens egne servere, for eksempel af sikkerhedshensyn. I hverdagen skal de to typer cloud kunne arbejde som et sammenhængende system, blandt andet for at sikre en ensartet kundeoplevelse. Det er igen ikke noget, der er givet på forhånd, men kræver en velovervejet indsats fra virksomheden. Der vil vi Itadel kunne drifte det hele på tværs – uanset om det er remote hos kunden selv, on-premise, private eller public cloud.”