Itadel åbner datterselskab i Prag

22-10-2018

Pressemeddelelse 22  oktober 2018

Som et led i vækststrategien for it-outsourcing virksomheden Itadel, etablerer selskabet nu et datterselskab i Prag.

Flere faktorer har haft betydning for beslutningen om Itadels tilstedeværelse uden for Danmark, men den vigtigste er naturligvis at kunne imødekomme kundernes behov.

- Kunderne begynder at efterspørge Service Desk ydelser på en lang række sprog. Mange af vores kunder etablerer sig med forretningsenheder uden for Danmark. Derfor er det her et naturligt skridt i retning af at kunne være der for kunderne hele vejen – og for hele deres forretning. Så vi har som mål at internationalisere Itadel og fremover kunne servicere vores kunder på mange forskellige sprog, siger Jess Julin Ibsen, CEO i Itadel.

Prag - en populær by hos de unge it-folk
- Prag er på vej til at blive Europas svar på Silicon Valley. Rigtig mange it-virksomheder etablerer sig der, fordi de dermed får adgang til unge, veluddannede it-medarbejdere. I både Italien og Spanien er ungdomsarbejdsløsheden høj, og nyuddannede bosætter sig gerne i Prag for at få gang i karrieren. Der vil en dansk virksomhed som Itadel være attraktiv, fordi skandinavisk kultur og ledelsesstil generelt står for noget godt blandt de unge i Sydeuropa, forklarer Jess Julin Ibsen.

Forbedrer konkurrenceevnen
Et vigtigt aspekt i etableringen af Itadel i Prag er desuden de generelt væsentligt lavere lønninger, der hersker på det tjekkiske arbejdsmarked. - Etableringen i Prag giver os adgang til et arbejdsmarked med et helt andet lønniveau, end vi ser herhjemme. Vi bliver i stand til at holde vores lønomkostninger på et niveau, der vil forbedre vores konkurrenceevne i et presset marked. Det handler om at være både dygtigere og billigere end vores konkurrenter og kundernes egne it-medarbejder, siger Jess Julin Ibsen.

De første medarbejdere snart på plads
Der er plads til 60 medarbejdere i lokalerne i Prag, og hos Itadel vurderer man, at kontoret vil være fuldt bemandet om ca. 2 år. De første medarbejdere vil være på plads allerede i 4. kvartal i år.


Itadel A/S ejes af den danske kapitalfond, Maj Invest Equity, der overtog selskabet den 31. marts 2017. Selskabet har oplevet konstant vækst siden grundlæggelsen i 2004. Dengang med 50 medarbejdere og en omsætning på 70 mio. I dag med 280 dedikerede medarbejdere og en omsætning på omkring en halv mia. DKK. Itadel A/S har kontorer i både Aarhus og København, og derudover et nyetableret datterselskab i Prag.

 

Kontaktinformation CEO Jess Julin Ibsen, Itadel A/S, telefon +45 21 62 72 60, jji@itadel.dk