Multi-cloud er allerede den nye standard

05-09-2019

Det er ikke længere et spørgsmål om, hvilken type it-infrastruktur, der er det bedste match til hele din forretning. For der er ikke én type, der bedst løser alle dine behov, og som sætter dig i den bedst mulige position til at eksekvere effektivt og sikkert. 

Den hybride infrastruktur og multi-cloud er i mange sammenhænge allerede forretningens foretrukne operating model, og det er du som IT ansvarlig nødt til at forholde dig til.

Med multi-cloud følger både voksende kompleksitet og faldgruber, men også en myriade af nye muligheder for at rykke hurtigt, sikkert og effektivt. Det er din mulighed for at bruge teknologi som brohoved i forsøget på at effektivisere forretningsgangene. Analysevirksomheden RightScale fastslår, at over 80% af større virksomheder inddrager flere clouds i deres it og forretningsstrategi, frem for at lægge sig fast på en enkelt platform.  

Kompleksiteten vokser med antallet af clouds

Ikke ret mange it-afdelinger har ekspertisen, erfaringerne og værktøjerne til at administrere hybride miljøer og multi-cloud effektivt. To clouds er ikke ens, og det er måden, du arbejder med dem på, heller ikke. Når hver platform tilbyder unikke fordele, har forskellige best practices, og kræver særlige værktøjer, hvad gør man så?  

- Det kan være en kæmpestor opgave at leve op til best practice it-drift på én platform, eller i ét datacenter. Men når forretningens behov for platforme udvider sig, så du har flere centrale platforme, så følger der flere forskellige måder at overvåge, patche og tage backup med. Hvis det ikke bliver sat i system, så betyder det i værste fald, at du risikerer at slække på sikkerheden. Så bliver infrastrukturen ikke opdateret som den skal, og ingen holder øje med, om de vigtige systemer kører optimalt, forklarer Dennis Mathiesen, der er Cloud Operations Product Manager i Itadel  

Skyd genvej til multi-cloud med Itadel 

Du kan naturligvis begynde at rekruttere eksperter i Azure, AWS og VMware, købe værktøjer og software ind, begynde at rulle services ud til dine brugere, og håbe på alt går som det skal.  

Måske bliver det billigere, end det var før. Måske får du implementeret de rigtige teknologier. Måske kan du holde på dine eksperter og tiltrække nye. Måske er de mange forskellige regninger, du begynder at modtage hver måned, nemme at forstå. Måske ikke. 

- Det er ikke svært at svinge kreditkortet, og spinne en ny server op i skyen. Men det er svært at fastlægge den overordnede ramme for, hvordan du tager nye infrastrukturplatforme i brug. Og for hvordan du betjener dem effektivt i hverdagen. For tilgangen er ikke ens på tværs. Måden du får support på, er forskellig. Overvågning er forskellig fra cloud til cloud. Patch-vinduer svinger og får større eller mindre konsekvens for dine brugeres muligheder for at passe deres arbejde. Det helt nødvendige arbejde med drift og vedligehold stiger hele tiden. Og det bliver sværere og sværere at håndtere, fortsætter Dennis Mathiesen. 

Sikker adgang til de clouds, der flytter noget i din forretning 

Ved at vælge en driftspartner til at varetage dine systemer på tværs af clouds og datacentre, kan du både skyde genvej til at udnytte skyen, og få klare linjer om hvordan du vil have systemerne drevet.  

Og så bliver det hurtigere at inddrage nye typer infrastruktur, når behovet opstår, fordi du ikke først skal etablere dit eget beredskab, der kan drive platformen, når den er sat i drift.

- Siden 2015 har vi udviklet en af nordens største private clouds, og forfinet de optimale procedurer for at drive den. Nu lægger vi den samme effektive driftsmodel ud i de globale clouds. Det betyder, at vi tager udgangspunkt i de gennemtestede processer og procedurer, vi allerede udnytter, og gør dem tilgængelige i alle de clouds, som danske virksomheder bruger. Uanset om det er lokalt i deres egne datacentre eller i en global cloud. Fordelen er, at virksomhederne kan få hurtig og sikker adgang til den infrastruktur, de skal bruge. Uanset hvor infrastrukturen står. Og så kan de kan læne sig op ad gennemtestet drift, døgnet rundt, så der ikke bliver tabt noget på gulvet, forklarer Dennis Mathiesen.