DLA Piper Denmark

Ingen arbejder hårdere end advokater. Og det foregår døgnet rundt. Det stiller store krav til både infrastrukturen, enheder og support hos et af Danmarks største advokathuse.

Forudsætningen er en velfungerende og sikker infrastruktur

Teknologi spiller en stadig større rolle for et af verdens største advokatselskaber. Performance og sikkerhed skal være på højeste niveau, og forude venter en bølge af automatisering.

Forudsætningen er en velfungerende og sikker infrastruktur. Vi har talt med Brian Bremer, Head of IT hos DLA Piper Denmark.
”Tilgængelighed og performance.”

Svaret kommer prompte fra Brian Bremer, når han bliver spurgt til DLA Pipers vigtigste krav til infrastruktur. ”Der er ikke nogen, der arbejder hårdere end advokater, og det foregår døgnet rundt.

Alt handler om tid, og jo bedre vi som it-afdeling kan understøtte advokaterne, jo mere effektivt kan de arbejde. Derfor er de også utålmodige og krævende som brugere, med rette. Infrastrukturen skal være opdateret over hele linjen. Systemerne skal køre, og de skal både være hurtige og nemt tilgængelige, så der ikke tabes tid.”

I dag leverer it værdi
Teknologi er således en vigtig forudsætning og konkurrencefaktor for advokatvirksomheden, forklarer Brian Bremer. ”For år tilbage så man nok it mere som en udgift, men i dag er der langt større forståelse for, at vi skaber værdi, og jo flere ressourcer, vi får, jo mere værdi kan vi levere. Vi har derfor en klar strategi om at følge med den teknologiske udvikling og altid være på omgangshøjde for at kunne understøtte advokaterne bedst muligt. Mange af de systemer, vi kører, er tunge og kræver meget processorkraft. Derfor udskifter vi PC’er hvert 3. år og telefoner hvert 2. år. Det handler igen om tid og penge. De penge, du bruger på en ny PC, er hurtigt tjent hjem, hvis det hjælper advokaten med at arbejde hurtigere.”

Det var også denne tankegang med fokus på konstant omgangshøjde, der i 2012 fik DLA Piper til at outsource al sin it til Itadel.

”Det er dyrt og besværligt, når du skal have det hele inhouse. Det kræver egne eksperter, og du skal konstant være på højde med udviklingen. Nu kan vi overlade det til eksperterne hos Itadel, og vi kan fokusere på at understøtte forretningen. Og vi har set en markant forbedring i oppetid,” forklarer Brian Bremer.

Brian Bremer er leder it-afdelingen i DLA Piper Denmark og har ansvar for den daglige drift og ledelse, samt modernisering og udbygning af virksomhedens it-infrastruktur.

Brian har mange års erfaring inden for it-branchen og har før stillingen hos DLA Piper Denmark arbejdet en del år i USA for større internationale selskaber såsom IBM og New Breed Logistics.

Brian Bremer - Head of IT, DLA Piper Denmark

Sikkerhed på internationalt niveau

Ud over at teknologien skal køre, skal den også være sikker, hvilket er den anden store prioritet hos DLA Piper. ”Sikkerhed fylder rigtig meget. Som del af en global koncern er der mange strenge sikkerhedskrav og -standarder, der skal følges, for eksempel ISO 27001,” forklarer Brian Bremer.

Men ingen kan føle sig sikker, og i 2017 blev blev DLA Pipers internationale kontorer ramt at stort cyberangreb - det samme som lammede Mærsk og kostede firmaet op mod 2 milliarder kroner - og siden har fokus på sikkerhed været endnu større.

”DLA Piper koncernen har virkelig strammet op over hele linjen i de senere år, og det har også været en af hovedårsagerne til, at vi valgte Itadel som leverandør. De lever op til sikkerhedskrav, hvor mange andre danske udbydere ikke kan være med. I år siden flyttede vi over på en ny infrastruktur – Itadels private cloud – der opfylder meget strenge sikkerhedskrav. Det er et sådant internationalt niveau, vi går efter.

Tocifret automatiseringspotentiale

DLA Pipers ambitionsniveau er ligeledes højt, når det gælder ny teknologi, hvor advokatfaget - sammen med en række andre vidensbaserede brancher - står over for en bølge af automatisering. Intelligent software overtager de forholdsvis mange gentagne, rutineprægede opgaver, som advokatarbejdet i dag indeholder. En analyse foretaget af McKinsey for djøf i 2017 viser, at advokaters arbejde har et automatiseringspotentiale på 20-25 procent.

”Meget af juristers arbejde består i at læse en masse tekster igennem, sammenligne retssager og finde en retspraksis. Det kan en softwarerobot gøre langt hurtigere, den skal bare fødes med informationerne. Der ligger rigtig store muligheder i optimering og automatisering af arbejdsgange. Det kommer til at ændre måden at arbejde på for mange mennesker. Vi er i fuld gang med RPA (Robotic Process Automation), men kigger selvfølgelig også på andet med kunstig intelligens og Machine Learning. Her er det jo klart en fordel for os at være en del af et af verdens største advokatfirmaer og de ressourcer, der følger med. Vi har udviklere i USA og England, der sidder og arbejder på nye teknologier til at gøre os endnu mere effektive.”

Men det hele hviler på infrastrukturen, og derfor forlanger DLA Piper også en partner, der kan følge med og holde niveauet, siger Brian Bremer.

”Vi er en meget dynamisk virksomhed, hvor tingene konstant ændrer sig, ikke mindst på grund af ny teknologi. I disse dage kan du ikke arbejde ordentligt uden den rigtige infrastruktur. Derfor har vi også brug for en samarbejdspartner, der kan være agil sammen med os, når vi taler servere, opgraderinger og nye it-løsninger. Der går aldrig mere end et par uger, før jeg taler med Itadel. Vi har løbende statusmøder, hvor vi ikke bare gennemgår den aktuelle situation, men også taler om udvikling og de projekter, vi har gang i. Det kan for eksempel være sizing af ny infrastruktur eller hjælp til diverse cloud-løsninger. Itadel er et godt match.”

Om DLA Piper

DLA Piper er en global advokatvirksomhed med kontorer i mere end 40 lande i Nord- og Sydamerika, Europa, Mellemøsten, Afrika, Asien og Stillehavsområdet.

Som det eneste advokatfirma med global tilstedeværelse har DLA Piper en unik mulighed for at dække klienternes behov. Sager krydser ofte landegrænser, og her kan firmaet altid sætte et stærkt hold og trække på viden fra juristkolleger verden over -noget intet andet dansk advokatfirma har mulighed for.

I Danmark beskæftiger DLA Piper Denmark godt 400 medarbejdere fordelt på kontorer i Aarhus og København. I 2020 flytter DLA Piper Denmark i København fra Rådhuspladsen til det nyopførte Østerport II.

Itadel_TVC_CFO_SUBS_18_30s_55129_BlackBar

Se fordelene ved at give os applikationsansvaret

Udnyt vores best-in-class driftservices på alle de platforme, der gør en forskel for din forretning.

24/7 it-drift i alle clouds
Vi tager ansvaret for dine cloud-baserede services 24/7/365, så du får solide forretningssystemer og sikrer, at tilgængeligheden er i top.

Gennemtestede og ITIL baserede processer
Udnyt vores best-in-class ITIL baserede processer til at øge sikkerheden, styrke compliance og udvide gennemsigtigheden af din it-drift.

ISO 27001 certificerede procedurer
Læn dig op ad vores certificerede specialister og informationssikkerhedssystem for at undgå at gå på kompromis med sikkerheden, når du udnytter cloud-løsninger.